Kenapa Perlu Pilih Coway?

1. HALAL KE LUAR DENGAN DALAM ?
Mencari yang HALAL kan Fardu.Tapi tahukan, bukan sebab kena taw bahan atau jenis material apa yang buat penutup Halal, tapi kat penapis juga kena taw dari bahan ape yang buatkan dia Halal taw.Sebab, air yang nak minum oleh pengguna mesti kena betul-betul bersih dan suci.Coway, Company 10 Tahun kat Malaysia dan 27 Tahun kat Korea, yang pertama telah mendapat perakuan Halal JAKIM, diperakui Halal dari segi kedua-dua produk dari dalam sampai luar.(termasuk ape casing tu taw!)
coway halal
2. KILANGKAN SENDIRI ATAU AMBIL DARI TEMPAT LAIN LEPAS TU PASANG SIAP, TAMPAL BRAND..
Barang mahal mestilah kualiti pada tahap tip top dan terbaik,Coway mempunyai loji pengilangannya yang tersendiri dan bukan seperti produk OEM yang dibeli daripada syarikat lain. Cube jangan percaya ape yang orang cakap,dah buat research? so lepas nie mesti lebih tahu siapa yang mengilangkan produk yang anda nak beli tu kan? 😊
penapis air coway
Research & Development Unversity of Soeul Korea
3. Coway ade R&D Sendiri?
Sudah pasti kalau ade kereta yang berkualiti, mesti la ade tempat buat kajian yang hebat kan?Jadi jangan risau sebab Coway pun ade Pusat Kajian tersendiri kat University of Soeul, Korea. .Betul ke ape hayyad cakap nie? kalau tak percaya boleh la jenguk-jenguk kat sini ok (Water Quality Association) WQA (tekan link---> taip coway--->search) lepas tu boleh la tekan sapa pulak (World Health Organizaton) WHO nie? sebab ape, based dari kefahaman hayyad, WHO nie badan kesihatan dalam cegah penyakit, bukan Water Specialist. (siapa WHO?)
4. Berapa Lama Jangka Hayat Penapis Air nie?
Mana-mana jenama boleh promosi kualiti dan jangka hayat penapis brand mereka.Tapi.....sebagai pengguna yang Bijak, kita kena check betul ke brand X,Y & Z dah dapat Sijil Dari Water Quality Association atau nama manja ikut Bahasa Malaysia, Persatuan Kualiti Air& juga NSF, sebagai contoh.nah link boleh je check, (tekan link---> taip coway--->search)
penapis air coway
Fakta tentang Coway(klik sini)
5. Penapis Air Paling Kerap Servis
Selain Servis yang Coway sediakan setiap 2 bulan sekali.banyak je pakej yang coway bagi:
♻ Pemeriksaan Produk & Sanitasi(Setiap 2 Bulan)
♻ Pemasangan, Piping(asas) & Penghantaran ditanggung Coway.
Penukaran Filter Coway Berjadual ditanggung penuh oleh Coway.
Warranty (Mekanikal & Elektronik) Luar & Dalam.
Kos Alih atau Pindah Rumah ditanggung oleh Coway.
♻ Warranty kerosakan, patah, pemasangan, ditanggung Coway.
coway penapis air

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *